APPLE Mac Mini M1

Apple Mac mini M1 obsahuje čip společnosti Apple navržený speciálně pro Mac. Apple M1 integruje CPU, GPU, Neural Engine, I/O a další technologie do jediného systému na čipu (SoC). To vše posouvá Mac mini na úplně novou úroveň, neboť nyní nabízí až 3x vyšší výkon CPU, až 6x rychlejší grafiku a až 15x rychlejší strojové učení s 16-jádrovým enginem. Práce nebo zábava? Jak je libo! Vychutnejte si nový, nadupaný Mac Mini M11, který hladce zvládá i ty nejnáročnější aplikace.

Pro ukládání souborů je Mac Mini M1 vybaven 512 GB SSD diskem, poskytující rychlost až 3,4 GB/s. Chcete přidat externí periferie? Žádný problém! Slouží k tomu 2× port Thunderbolt 3 / USB4, které podporují obousměrný přenos rychlostí až 40 Gb/s, stejně jako 10 Gb/s USB 3.1 Gen 2 včetně nabíjení a napájení pro externí zařízení. Díky dvěma portům 5 Gb/s USB 3.1 Gen 1 Type-A budete moci připojit další zařízení.

Gigabit Ethernet je vestavěný pro kabelové sítě, stejně jako lze využít Wi-Fi 6 (802.11ax) pro bezdrátový přístup. Technologie Bluetooth 5.0 umožní připojit další kompatibilní periferie, včetně klávesnic, myší a sluchátek. Zvuk je reprodukován pomocí 3,5 mm jack sluchátkového konektoru. Apple Mac mini pracuje s interním 150 W napájecím zdrojem, který běží na 100-240 V AC při 50 až 60 Hz.

Apple Mac Mini M1 disponuje 8-jádrovým GPU a poskytuje ostrý i jasný obraz. Video lze odesílat na externí displej pomocí systémových portů Thunderbolt 3, které mají nativní výstup DisplayPort, nebo použít vestavěný port HDMI 2.0. K dalším možnostem patří například připojení jednoho 6K / 60 Hz displeje pomocí Thunderbolt 3 a druhého displeje 4K / 60 Hz přes HDMI 2.0.

Apple Mac Mini M1 je dodáván s předinstalovaným systémem macOS. Aktualizace lze zdarma stáhnout prostřednictvím Mac App Store. Ohledně upgradu navštivte webové stránky společnosti Apple. Klávesnice a myš nejsou součástí dodávky.

Parametry, špičkový výkon:

  • Čip Apple M1 posouvá všestranný stolní počítač Apple do jiné dimenze.
  • 3× rychlejší výkon CPU, 6× rychlejší grafika s nejpokročilejším Neural Enginem pro až 15× rychlejší strojové učení.
  • Připravte se na práci, hraní a tvorbu na Macu mini s rychlostí a výkonem, které přesahují vše, co jste si kdy dokázali představit
Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na