Firemní magazín FORMAT 04 (projekt 2019)

Minulý rok jsem měl tu čest (stejně jako rok předtím… a rok předtím…) opět pracovat na celoročním projektu FORMAT – již ve verzi 4.0 (přesněji 04 ;-)). Jedná se o exkluzivní firemní magazín společnosti FORMICA CZ (přední dodavatel dokončovacích strojů pro polygrafii). 

Na FORMATU 04 se opět pracovalo v průběhu celého roku 2019 a stejně jako u předchozích čísel jsem měl na starost kompletní obrazovou část magazínu (fotografie), ke kterým tentokrát přibyla i 2 firemní videa. Vedle focení a natáčení jsem si opět střihl i pár článků (textu) do magazínu. 

Co, kde a jak?

Rozpětí bylo úctyhodné – prvně jsme se totiž vypravili i za hranice naší republiky, konkrétně na Slovensko – a to hned dvakrát (kousek od Nitry a k Žilině)! Hned v úvodu magazínu (a na titulce) je velký rozhovor s Alešem Veselým – šéfem moderní pražské tiskárny INDIGOPRINT. Součástí toho bylo i velké focení, které nám zabralo opravdu téměř celý den. Fotili jsme jak v prostředí nových prostor firmy (t.č. ještě v režimu právě probíhajících rozsáhlých rekonstrukcí a stavby) na pražské Harfě a v přilehlém okolí. 

Další velmi zajímavou akcí bylo fotografování samotného pana ředitele FORMICA CZ – Jiřího Bejčka (pro editorial FORMATu). Výběr padl tentokrát na adrenalinové prostředí boxerského ringu na pražském Žižkově. 

Vypravil jsem se také například do Ústí nad Labem (Tisk Horák), do spol. RICOH nebo do jedné z největších tiskáren novin u nás – Czech Print Center. 

K nejnáročnějším fotografickým akcím patřily bezesporu (již v úvodu zmiňované) cesty na Slovensko. První z nich byla fotografická a jelo se do tiskárny Novoprint, Zlaté Moravce (cca 450 km + zpět, na jeden zátah samozřejmě :-)) 

Video

Jak jsem již zmínil, součástí projektu FORMAT 04 (2019) bylo tentokrát též firemní video, respektivě hned dvě! První jsem se vydal natáčet do firmy BOBO – u Benešova (Vrchotovy Janovice). Druhé natáčení mne čekalo podstatně dál. Ano! Druhý výlet do SK, konkrétně Tlačiareň Kubík ve městě Námestovo (cca 520 km + zpět, opět na otočku). 

Zajímavost

Co se týče samotného provedení časopisu, jedná se opět o nestandardní – čtvercový formát. Ale především zaujme obálka časopisu, kde bylo použito hned několik typů zušlechtění (viz ilustrační fotky, snad alespoň trochu patrné): celoplošná laminace, čirý-parciální lak, zušlechťovací lesklá fólie (vše hned v několika vrstvách). Jak potvrdili pánové z INDIGOPRINTu – kde měli tvorbu obálky magazínu na starost – byl to oříšek, nicméně nakonec vše dotaženo do úspěšného konce. 

Vydání magazínu nakonec výrazně pozdržela “covidová” situace a s ní spojená omezení… 

 

A na závěr, jako již tradičně – “tiráž” 

(nikoli knižní ale z tvorby magazínu FORMAT 04, mým pohledem)

 

  • Fotografické akce: 14 
  • Fotografií celkem: 3 626
  • Video celkem: 138 minut
  • Celkový čas foto/video: 51 hodin
  • Čas strávený v autě: 44 hodin
  • Navštíveno měst: 10
  • Navštíveno zemí: 3 (ČR, SK, PL)
  • Celkem najeto: 2 955 km

 

Poznámka: 

Paradoxem je, že za volantem jsem strávil defakto stejně času jako samotným fotografováním/natáčením.

P. S.: Tvorba textů pro FORMAT zde není zohledněna! 

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

1
Komentujte

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
trackback

[…] :: Celý report z tvorby magazínu FORMAT 04 najdete ZDE :: […]