Tamron 70-300 mm F/4,5-6,3 Di III RXD Nikon Z

První objektiv společnosti TAMRON kompatibilní s bajonetem Nikon Z, nejmenší a nejlehčí teleobjektiv se zoomem na světě pro full-frame bezzrcadlovky. Zoom teleobjektiv 70-300 mm F4,5-6,3 kombinuje velice kompaktní rozměry i nízkou hmotnost spolu s vysokou kvalitou obrazu na základě koncepce společnosti Tamron. Objektiv najde skvělé uplatnění ve sportu, reportáži, focení zvířat nebo detailů.

S novým zoom teleobjektivem Tamron 70-300 mm F4,5-6,3 Di III RXD si budou všichni fotografové moci užívat snadné a pohodlné fotografování teleobjektivem. Objektiv je vybaven konstrukcí odolnou proti vlhkosti pro větší ochranu při fotografování v exteriéru a povrchovou úpravou BBAR, která se může pochlubit vynikajícím antireflexním výkonem. Objektiv 70-300 mm F4,5-6,3 je kompatibilní se systémem bajonetu Nikon Z a lze jej navíc používat se specializovaným softwarem TAMRON Lens Utility. Teleobjektiv skvěle uplatníte na fotografování krajinek, portrétů, sportu, zvířat a dalších akcí.

Objektiv 70-300 mm F4,5-6,3 je navržen speciálně pro bezzrcadlovky a díky světelnosti F6,3 na konci teleobjektivu je nejmenším a nejlehčím full-frame teleobjektivem se zoomem, který je určen pro bezzrcadlovky. Má délku pouhých 150,3 mm, maximální průměr 77 mm a váží pouhých 580 g. Snadněji, než kdykoli předtím si nyní fotografové mohou vyzkoušet kompresní efekty a omezenou hloubku ostrosti, které jsou jedinečné pro skutečné teleobjektivy. Objektiv uvítají také všichni, kteří chtějí snížit hmotnost svých zavazadel nebo si odlehčit při procházkách přírodou. Kromě krajin a sportu si uživatelé mohou užívat fotografování teleobjektivem pro širokou škálu objektů, jako jsou portréty, ptáci či běžné reportážní a dokumentární snímky.

Optická konstrukce objektivu 70-300 mm F4,5-6,3 je založená na důkladných simulacích využívajících nejnovější konstrukční technologie, úspěšně vyvažuje kompaktní rozměry a vysokou kvalitu obrazu. Optická konstrukce zahrnuje 15 členů řazených do 10 skupin, přičemž zahrnuje 1 člen LD (Low Dispersion), potlačující axiální chromatickou a další aberace. Při ohniskové vzdálenosti 300 mm, která je běžně používaným teleobjektivem, poskytuje konstrukce vynikající rozlišení od okraje k okraji. Nový zoom vytváří mimořádně ostré a jasné snímky v celém rozsahu zoomu díky povrchové úpravě BBAR, která je proslulá svým antireflexním účinkem.

Autofocus je založen na snímači, který přesně detekuje polohu objektivu, zatímco motorová jednotka RXD zajišťuje optimalizované řízení AF. Tím je dosaženo velmi rychlého a přesného automatického zaostřování a uživatelé mohou udržovat ostré zaostření na neustále se pohybující objekty. Díky mimořádně tichému automatickému zaostřování lze objektiv diskrétně používat v koncertních sálech a dalších situacích vyžadujících nízkou hladinu hluku, stejně jako při natáčení videa.

S verzí kompatibilní se systémem bajonetu “Nikon Z” mohou uživatelé využívat specializovaný software Tamron Lens Utility, který umožňuje rychle a snadno aktualizovat objektiv na nejnovější firmware. Na obrazovce s informacemi o firmwaru mohou uživatelé potvrdit, že jejich objektiv má nejnovější verzi, a provést aktualizaci, pokud je k dispozici novější firmware.

V oblasti uchycení objektivu a na dalších kritických místech jsou umístěna těsnění, která brání pronikání vlhkosti a/nebo deště a poskytují konstrukci odolnou proti vlhkosti a prachu. Tato funkce poskytuje další vrstvu ochrany při fotografování venku za nepříznivých povětrnostních podmínek.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na