Hasselblad X2D 100C

Hasselblad X2D 100C je bezkonkurenčním fotoaparátem, etablující se jako vlajková loď středoformátových bezzrcadlových fotoaparátů. Srdcem přístroje je 100 Mpx senzor CMOS BSI, vylepšená kvalita obrazu, rychlejší automatické ostření, výkonná stabilizace obrazu, svižnější odezvy, zpracování dat i velké úložiště. Hasselblad X2D 100C v sobě spojuje převratnou techniku. Inspirace v každém detailu.

Model X2D 100C využívá 100 Mpx středoformátový (rozměr 43,8 x 32,9 mm) zadní podsvícený (BSI) CMOS snímač s nativní ISO 64, zachycující život v živých barvách a s vynikajícími detaily. Více než 281 bilionů barev je reprezentováno v 16-bitové barevné hloubce. Obrovská dimenze barev je spojená se stejně výjimečným dynamickým rozsahem, který je zde 15 EV. To umožňuje zachytit i ty nejjemnější nuance světel a stínů, jak je lze vidět pouze okem a v přirozeném světě.

Hasselblad X2D 100C optimalizuje barvy, aby vypadaly co nejvíce autenticky a přiblížily se tak co nejvíc vnímání světa lidským zrakem. HNCS je systém správy barev nezávisle vyvinutý společností Hasselblad. Od prvotního zachycení až po následné úpravy, je zde umožněno fotoaparátům Hasselblad vykreslovat skutečné, věrné barvy s plynulými a detailními přechody v barvách i jasech, které vypadají přesně tak, jak je vnímá lidské oko.

Každý středoformátový fotoaparát Hasselblad prošel přísnou kalibrací na úrovni jednotlivých pixelů, aby bylo dosaženo konzistentních a vysoce standardních schopností snímání světla. Toto a vysoce kvalitní středoformátové objektivy Hasselblad, pokládají pevný základ pro naprosto přesné podání barev. Více na: https://www.hasselblad.com/x-system/x2d-100c/

Hasselblad X2D 100C využívá Phase Detection Autofocus (PDAF) k zachycení důležitých okamžiků v ohromující čistotě. AF s 294 zónami je rovnoměrně rozmístěno po celém 100 Mpx povrchu snímače, který je pokryt AF body z 97 %. To  poskytuje rychlé a přesné zaostření stisknutím tlačítka. Navíc, celkově pracuje AF až 3) rychleji než dříve.

Tělo Hasseblad X2D 100C je tvořeno pevnými bloky z hliníkové slitiny opracovanými do elegantních křivek. I když má X2D 100C kořeny ve skandinávském designu X System, je vyvíjen s novým, tmavě šedým tónem. Nové zbarvení vystihuje jemnou hru světla a stínů, kterou je fotoaparát stejně věrně schopen zachytit. X2D 100C disponuje portem USB-C 3.1 Gen 2, podporující přenosovou rychlost maximálně 10 Gb/s. Vysokorychlostní Wi-Fi připojení 2,4/5 GHz 8 umožňuje rychlejší a stabilnější přenos s menším rušením.

HASSELBLAD X2D 100C je dostupný exkluzivně ve Fotoškoda.cz

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na