Fotofokus.cz 2019: odkud a kam jdeme

V květnu tohoto roku oslaví fotofokus.cz6 (krásných) let své existence a z toho 2 roky v novém kabátě (designu) a svým způsobem i s novým směrem. Z původně čistě fotografického magazínu jsme se v posledních 2 letech zaměřili výrazněji také na video a tisk. Konkrétně byl letošní rok (2018) velice hektický a plný změn.

Fotofokus 2018: plán splněn na 120%

Ne, není to návrat k budovatelským heslům, jen jsme prostě pokořili téměř všechny limity, které jsme si před rokem stanovili. Předešlý rok se nesl ve znamení soutěží, kterých jsme realizovali celkem 8 – což bylo dokonce o 2 soutěže víc, než kolik jsme jich měli původně v plánu. Vydali jsme za loňský rok celkem 170 článků, čímž jsme také překročili plán o celých 20 článků. Hodně jsme se zaměřili i na videoblogy – těch bylo celkem 40 (z našeho YouTube kanálu). A v neposlední řadě jsme rozjeli několik stálých spoluprací, konkrétně s oborovými společnostmi VFFOTO, FOMEI (a samozřejmě ACEFOTO ;-)). Na jeden rok, myslím, to je velice uspokojivý výsledek.

Sociální sítě

Také jsme začali být velice aktivní na sociálních sítích. Náš YouTube profil nasbíral  díky velké aktivitě za poslední rok stejně odběratelů jako za celou dobu své existence před tím (10 let). Na Facebooku i na Instagramu jsme koncem roku 2018 pokořili magickou hranici 1000 fanoušků a followerů.  

Fotofokus.cz 2018 v číslech

  • 170 článků (celkem)
  • 8 velkých recenzí
  • 40 videí
  • 8 soutěží
  • 1010 FB fanoušků
  • 1025 IG sledujících
  • 395 YT odběratelů

A co bude dál?

V roce 2019 vesele pokračujeme v nastoleném trendu s tím, že jsme laťku opět o něco zvýšili. Soutěží bude minimálně 10 (v podstatě každý měsíc jedna), článků plánujeme +/- stejně ale zlepšíme se například v počtu publikovaných recenzí. A to jak v rámci pokračující spolupráce s VFFOTO tak už se nám rýsují výhledově i další partneři (zatím nechci prozrazovat žádná konkrétní jména ale ve hře je například velký eshop s fototechnikou OEHLING ;-)). Také přibude ještě o něco více videí.  


Každopádně, máte se určitě nač těšit. Zachovejte nám přízeň a ať je rok 2019 pro Vás skvělým a úspěšným rokem.

Fotofokus.cz 2019: odkud a kam jdeme
5 (100%) 2 votes

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na